Primele materiale folosite pentru fabricarea tâmplăriei au fost lemnul și fierul. De mai bine de un secol, aluminiu a început să facă parte integrantă din sistemele de tamplarie. Astăzi acest sistem de  tâmplărie a juns să fie cel mai complet și performant din gama sa. Când spunem tâmplărie din aluminiu folosim sinonimul calității și durabilității absolute. Acest sistem de tâmplărie are cea mai mare gamă de produse. De la ferestrele simple fără barieră termică până la ferestre cu rupere termică. De la simpla fațadă pentru un spațiu comercial până la suprafețe de mii de metri pătrați de pereți cortină. Aceste sisteme de tâmplărie acoperă toate nevoile chiar și cele mai sofisticate cerințe venite din partea arhitecților.

De ce tâmplărie din aluminiu ?

Alegerea aluminiului înseamnă respectarea și protejarea mediului înconjurător. Deoarece este un material 100 % reciclabil, acesta se poate recicla de mai multe ori fără să-și schimbe caracteristicile fizice. De asemenea aluminiul reciclat permite o reducere a costurilor de energie și a emisiilor de carbon în timpul reciclării. Aluminiu nu eliberează substanțe nocive, datorită caracteristicilor sale chimice este foarte rezistent la foc. Ferestrele din aluminiu nu suferă nici un efect corosiv din partea agenților atmosferici. Aluminiu nu se umflă și nu se deformează în timp. Rămâne în forma sa zeci de ani, iar o ușă din aluminiu nu își va schimba forma sa inițială. Tâmplăria din aluminiu este de neegalat ca și design, calitate si rezistență chiar dacă are un cost puțin mai ridicat. Datorită performanțelor profilelor cu barieră termică, ferestrele din aluminiu oferă performanțe excelente în ceea ce privește izolarea termică.

Unde se pot folosi sistemele de tamplarie din aluminiu ?

Sistemul de tâmplărie din aluminiu se poate folosi atât la interior cât și la exterior. Pentru interior se folosesc profile fără barieră termică iar pentru exterior exclusiv profile din aluminiu cu barieră termică. Performanța  ferestrelor cu barieră termică este dată de lățimea poliamidei ce face ruperea termică a profilului. Astăzi, ferestrele cu barieră termică ajung să depășească cu mult performanța anumitor profile din pvc, fiind compatibile chiar și pentru case pasive.